Dela gärna:

Detta är världens dyraste stad

Uppdaterat
Skribent

Det är ingen hemlighet att levnadskostnaderna i vissa städer är högre än i andra. Men vad som kanske kommer som en överraskning är vilken stad som har blivit utsedd till den dyraste i världen. Enligt en nyligen genomförd studie går den utmärkelsen till..Ingen annan än Zürich, Schweiz! Den schweiziska staden toppade listan över de dyraste städerna, följt av Genève och Basel. Men det finns såklart fler dyra städer, Intervju.se ger dig tips och information om både resmål och hur du anpassar ditt resande!

Världens dyraste stad att turista i?

När det gäller världens dyraste stad att turista i finns det flera kandidater till titeln. I Europa ligger London och Paris alltid nära toppen av listan, tack vare deras dyrare boende och attraktioner. Samtidigt är städer som Tokyo och Singapore i Asien ökända för sina höga kostnader. Den nuvarande titelhållaren för världens dyraste stad är dock Zürich i Schweiz. Tack vare den starka valutan och de höga kostnaderna för mat och boende kan en veckolång vistelse i Zürich lätt kosta över 2 000 dollar. Därför är Zürich ett resmål som bäst reserveras för dem med djupa plånböcker.Så där har du det: världens dyraste stad är Zürich i Schweiz. Om du planerar en resa till denna destination i Alperna, se till att spara i förväg!

Zürich - Världens dyraste stad
Zürich – Bankernas Nav – Världens dyraste stad

Andra dyra städer

Zürich är kanske världens dyraste stad, men det är inte den enda som kostar dig en rejäl slant. Om du planerar att resa till någon av följande städer ska du se till att ta med plånboken:

  • Genève, Schweiz
  • London, England
  • Paris, Frankrike
  • Tokyo, Japan
  • Flera städer i Singapore
  • Stockholm, Sverige

Tips om du ska resa till ett av världens dyraste land

Om du tänker besöka Zürich eller någon av de andra dyra städerna som nämns ovan finns det några saker du kan göra för att kompensera kostnaden. För det första, försök att resa under mellansäsong eller lågsäsong när boende och flyg vanligtvis är billigare. För det andra, dra nytta av gratis attraktioner och aktiviteter när det är möjligt. Och slutligen,se till att du i förväg undersöker de bästa erbjudandena för mat och boende. Genom att följa dessa tips kan du hjälpa till att förverkliga din drömresa till ett av världens dyraste länder.

Vad är det som gör städer och länder så dyra?

Så vad är det som gör exempelvis schweiziska städer så dyra? Till att börja med är hyreskostnaderna skyhöga. I Zürich är genomsnittspriset för en lägenhet med ett sovrum hela 3 690 dollar per månad. Och om du vill bo mer centralt kan du vara beredd att betala ännu mer. Dessutom är kostnaderna för mat och transporter också högre än i de flesta andra länder. Till exempel kan en måltid för två personer på en mellanklassrestaurang lätt kosta över 100 dollar.

Så där har du det: allt du behöver veta omvärldens dyraste stad. Om du planerar en resa till Zürich, se till att spara i förväg! Och om du ska besöka någon av de andra dyra städerna som nämns ovan, glöm inte att följa våra tips för att hjälpa till att kompensera kostnaden. Bon voyage!

Dela gärna: