Varför har låneförmedlare blivit så populära?

Filip Helander

Uppdaterat:

Ekonomi

För det första behöver du veta att en låneförmedlare inte är en bank. En låneförmedlare är ingen som lånar ut pengar. Däremot är en låneförmedlare en du kan hänvända dig till om du vill kunna jämföra lån och få ett erbjudande som passar dig och dina behov.

Medan en bank lånar ut pengar är en låneförmedlares uppgift att samla bankernas erbjudande och presentera dem för dig. Därefter kan du som kund jämföra vilket erbjudande som passar dig och dina behov och på så sätt få det bästa erbjudandet.

  • Hur jobbar en låneförmedlare?
  • Varför ska jag inte gå direkt till banken?
  • Vad kan en låneförmedlare erbjuda?

Hur jobbar en låneförmedlare?

För det första är det bra att känna till att det kostar inget att gå till en låneförmedlare. När en låneförmedlare slutfört ett uppdrag får den istället betalt av de långivare den samarbetar med. Med andra ord är det långivarna som bekostar låneförmedlaren.

Helt krasst arbetar alltså en låneförmedlare på uppdrag av långivare. En låneförmedlare samarbetar med flera för att få ett så brett utbud och så bra erbjudande som möjligt. Detta gynnar ju i sin tur slutligen dig som kund.

Syftet med låneförmedling är då att ge dig som kund ett brett alternativ av lånemöjligheter. Flera alternativ och kreditgivare ger dig möjlighet att välja fritt och få ett lån anpassat för det du vill låna till. Detta är en låneförmedlings uppgift.

Genom att ha nära samarbeten med flera institut som erbjuder lån och krediter kan du erbjudas rätt lån. Dessutom blir ju också bankerna konkurrensutsatta. Det är också en fördel för dig. Banken vill ha dig som kund och kämpar mot andra för att får det.

För mer information kan du besöka låneförmedlare.se.

Varför har låneförmedlare blivit så populära?
Fördelarna är många med låneförmedlare!

Varför ska jag inte gå direkt till banken?

Om du funderar på lån och använder en bank få du enbart den bankens erbjudande. Banken kan ge dig ett bra erbjudande men du får inga andra alternativ. Eftersom det ofta är behov av att göra kreditupplysningar vid lån kommer du därför också behövs genomföra flera kreditupplysningar.

Dessutom är det mycket arbete med att samla in fakta och ta sig tiden ha kontakt med flera banker. En låneförmedlare samlar den information du kan behöva inför ditt beslut och förenklar den processen för dig.

Banken kan såklart lyssna på dig och det du säger. Däremot vet banker att när de förmedlar genom en låneförmedlare har den oftast flera alternativ för dig att välja på. Vidare kan ju också de olika villkoren för lånen se olika ut och detta kan en förmedlare hjälpa dig med att analysera.

 Däremot har ju du genom att använda en låneförmedlare inte den direkta kontakten med banken. Det kan ibland vara en fördel men oftast är det bra att låta bankernas villkor ställa mot varandra.

Vad kan en låneförmedlare erbjuda?

Som nämnt ovan kan en låneförmedlare erbjuda dig bästa villkor baserat på samarbetena dem sitter på. De gör det lättare för dig att jämföra lån och att hitta det lånet som passar dig bäst.

Ibland kan det handla om att kunna presentera jämförelser mellan 20 till 30 olika långivare och är ju experter på sitt område. Dessutom tar de fram lån för alla ändamål. Allt från privatlån till bil och huslån. Genom att hitta rätt lån kan de hjälpa dig få en god och sund ekonomi.