De populäraste datorspelen idag

Filip Helander

Uppdaterat:

Spel

Att spela datorspel är en av de vanligaste och mest populära hobbys i världen idag. Anledningen till varför just spel är så populärt tror jag har två anledningar. Nummer ett är att när du spelar kan du glömma dina problem i den riktiga världen och leva dig in i en värld som verkar problemfri. Den andra anledningen tror jag är en liknande anledningen till varför musik är så populärt. Det finns så många genres du kan lyssna på eller spela, vilket betyder att oavsett vad du har för intresse och tycker om så kan du alltid hitta ett spel eller låt som passar dig.

De populäraste datorspelen idag

The Witcher 3

The Witcher är en otroligt populär spelserie med tre spel i huvudserien. Det finns även två expansionspaket och tre spinoff spel. Det senaste heter The Witcher 3: The Wild Hunt och har sålt över 30 miljoner kopior världen över. Fast att det senaste kom ut 2015 är det än idag otroligt populärt och många spelar det fortfarande. Karaktären du spelar som heter Geralt of Rivia och är en av de få kvarlevande ”witchers” i världen. Han är en resande frilans monstermördare, muterad och tränad från en ung ålder att döda monster och andra dödliga varelser. The Witcher är ett action rollspel och enligt Spelbloggen.se ökar antalet spelare månatligen.

Du spelar i ett tredje persons perspektiv genom spelet. Geralt kan gå, springa, rulla och undvika. Vad som är nytt i trean är att Geralt nu för första gången även kan hoppa, klättra och simma. Han är utrustad med ett flertal olika vapen såsom bomber, armborst och svärd. Svärden behöver även repareras omgående när du spelar. Geralt har även några magiska attacker han kan använda mot sina motståndare. Spelet är igenkänt för sin avancerade och responsiva artificiella intelligens och dynamiska miljöer. Spelet har en dag/natt cykel och tiden på dygnet kan påverka hur monstren uppför sig, till exempel varulvar blir kraftfullare vid fullmåne.

Minecraft

Minecraft är världens populäraste spel för tillfället. Spelet släpptes första gången 2009, men var då i Beta, version 1.0 släpptes 18 November 2011, och har under dessa år sålts i mer än 238 miljoner kopior. Markus Persson som skapade spelet från början sålde spelstudion för 18 miljarder kronor, vilket var ungefär vad Volvo var värt under samma tid. Spelet började från början som ett roligt sidoprojekt för Markus ”Notch” Persson vilket gör hela grejen ännu mer otrolig. Markus är även svensk, vilket betyder att Minecraft är ett svenskt spel. Spelet är programmerat i programmeringsspråket Java. Spelet finns även på alla de största plattformarna.

Minecraft går ut på att bygga vad du än vill i en oändlig värld. Hela spelet består av block som är ungefär en meter på var sida. Det finns två olika sätt att spela, antingen Survival där du måste slåss mot monster och samla resurser genom att hacka ner träd eller gräva i sten för att bygga. För de som bara vill bygga finns även Creative där du har oändligt av alla block utan att behöva samla ihop resurser. Helt otroliga skapelser har byggts i Minecraft och just den kreativa friheten spelet ger sina spelare är antagligen grunden till dess popularitet.